Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2011

Bulgurlu Köfte

Malzemeler
Yarım kg yağsız kıyma
2 Su bardağı ince bulgur
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı salça
3 Su bardağı su
Tuz

Domatesli Makarna

Malzemeler
400 Gr spagetti makarna (çubuk)
4 Diş sarmısak
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı tereyağı
3 Adet domates
2 Çorba kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı un
Tuz

30 Ağustos 2011

Tavuk Kanadı

24 adet tavuk kanadı
* 4 diş sarımsak
* 8 çorba kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı bal (koyu kıvamda olmamalı)
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 8-10 çorba kaşığı et suyu
* 1 tatlı kaşığı karabiber

29 Ağustos 2011

Tavuklu Karnıyarık


  • 1 kg. patlıcan
  • 1 baş  soğan
  • 2 adet domates
  • 50 gr.kaşar peyniri
  • 3 biber
  • 7 adet mantar
  • 1 demet maydanoz
  • 300 gr. tavuk eti
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • çiçek yağı

28 Ağustos 2011

Tavuklu Alinazik


  • 5 adet patlıcan
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 biber
  • 2 domates
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • sıvıyağ
  • tuz,
  • karabiber

27 Ağustos 2011

Tavuklu Patates Köftesi


  • 1 Kg. -Patates
  • 2 Adet -Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek kaşığı -Krema
  • 1 Su bardağı -Haşlanıp didiklenmiş tavuk
  • 1 Adet -Küçük bir Soğan
  • 1 Çay bardağı -Kaşar peynir rendesi

26 Ağustos 2011

Çerkez Tavuğu


  • 1 adet tavuk
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5 ince dilim ekmek (bayat)
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 8 diş sarmısak
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

25 Ağustos 2011

Tavuk Kebabı


  • 1 çay Bardağı ince bulgur
  • 300 gr.tavuk eti
  • 1 çorba Kaşığı salça
  • 1 soğan
  • yarım demet maydanoz
  • kimyon
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • sıvıyağ

24 Ağustos 2011

Hindistan Cevizli Şekerpare


  • 250 gram oda ısısında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Fındık,badem,fıstık…
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Bezelyeli Pilav ve Tavuk


  • 1 büyük tavuk, 8 servis parçasına bölünmüş
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, dilimlenmiş
  • 4 sarımsak, dilimlenmiş
  • 2 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 bardak Amerikan pirinci
  • Yarım bardak elma ya da üzüm sirkesi
  • 2 bardağa yakın tavuk suyu
  • 3/4 çay kaşığı safran (1 çay kaşığından az)
  • 1 bardak dondurulmuş bezelye (çözülmemiş)
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı biber
  • 2 defneyaprağı
  • 1 tutam nane

23 Ağustos 2011

Karışık Sebze Kızartması


  • -8 adet orta boy patates
  • 1-2 adet orta boy kabak
  • 1-2 adet orta boy patlıcan
  • 2-3 adet iri domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 adet iri biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Soğanların sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • TuzHazırlanışı
    Patlıcanlar alacalı soyularak halka halka doğranır. Geniş bir kapta su da bekletilir. Diğer taraftan patatesler soyulur ve ince şekilde halka halka doğranır. Bol ve kızgın yağda kızartılır. Patatesler servis kabına döşenir. Patatesler kızardıktan sonra halka halka doğranan kabaklar kızartılır ve patateslerin üzerine döşenir. Kabaklardan sonra suyunu süzüp kuruttuğumuz patlıcanlar kızartılır. Kızaran patlıcanlar da kabakların üzerine döşenir. Daha sonra kızartma tenceresindeki kızgın yağdan ayrı bir tencereye 3-4 yemek kaşığı alınır. Rendelenen domates, rendelenen sarımsaklar ve tuz eklenerek pişirilir. İsterseniz sarımsakları iri şekilde veya birkaç parçaya bölerek de koyabilirsiniz. Ben sarımsakları rendelemeyi tercih ediyorum, böylece tadı daha güzel oluyor. Şimdi iri şekilde doğradığımız biberleri kızartıyoruz (Burada sıraya dikkat edersiniz ki soğan ve biberi kızartmadan önce kızgın yağdan 3-4 yemek kaşığı ayrı bir tencereye aldım, yoksa yağda biber çekirdekleri ve soslu soğan parçacıkları olabiliyor). Biberler kızardıktan sonra halka halka doğrayıp sosa buladığımız soğanları kızartıyoruz (Soğanların sosu için yumurta, un ve tuz güzelce çırpılır).
    Şimdi servis kabında en üstte bulunan kabakların üstüne pişen domates sosu dökülür. Üzerine kızaran biberler döşenir. Yanında kızartılmış soğanlar ve yoğurt ile servis yapılır. Soslu soğan yerine vaktiniz varsa soğan halkası da yapabilirsiniz. Daha güzel olur.

Tavuklu Türlü Yemeği


  • Yarım kilo kadar taze fasulye
  • 2 Adet tavuk göğüs bonfile gibi
  • 4 Yemek kaşığı margarin  yağı
  • 100 gr mantar
  • 2 Adet sivri biber
  • 2 Adet taze soğan
  • 2 Yemek kaşığı soya sosu
  • 1 Yemek kaşığı süzme bal
  • Biraz Tuz
  • Çok Az karabiber

22 Ağustos 2011

Çarliston Biber Salatası


  • 300g çarliston biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  •  5 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

21 Ağustos 2011

Krem Şantili Kurabiye


  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • Pudra Şekeri

20 Ağustos 2011

Yoğurtlu Patates Salatası


  • 7-8 adet patates
  • 5-6 adet salatalık (biraz fazla da olabilir)
  • 4-5 diş sarımsak
  • Biraz dereotu
  • Yoğurt

19 Ağustos 2011

Zeytinyağlı Kabak Dolması


  • 5 adet kabak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 orta boy soğan
  • 1 adet biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 1 adet limon (Tercihe göre yarım limonun suyu da olabilir)

Düğün Yahnisi

Malzemeler
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su

18 Ağustos 2011

Mantı

Malzemeler  400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

Biberli Kuzu Kızartma

Malzemeler
500 gr. kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

17 Ağustos 2011

Kıymalı Makarna

Malzemeler  500 gr Makarna
90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
1 Büyük Soğan
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş)
1 Çorba Kaşığı Havuç
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Defne Yaprağı
150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
3 Çorba Kaşığı Salça
12 Su Bardağı Su

Kuzu Tandır

Malzemeler
800 gram kuzukol
2 adet havuç
2 adet soğan
1 demet maydanoz sapı
2 adet sivri biber
1 çay bardağı et suyu
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

16 Ağustos 2011

Kuzu Çöp Şiş

Malzemeler
150 gr but
20 gr tereyağı
Yarım domates
3 dilim lavaş ekmegi
2 adet sivri biber

Fırında Makarna

Malzemeler  500 gr çubuk makarna
Yarım litre süt
2 çorba kaşığı margarin
4 adet Yumurta
200 gr. Kaşar Peynir
Tuz
Karabiber

15 Ağustos 2011

Hünkar Beğendi

Malzemeler
500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

Erişte

Malzemeler  1/2 Kg Erişte
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
100 gr Ceviz
Bir Miktar Tuz

14 Ağustos 2011

Çiftçi Usulu Spagetti

Malzemeler  400 gr Spagetti
5 Sardalya
400 gr Küp Domates
1 Adet Soğan
80 gr ceviz İçi
4 Diş sarmısak
50 gr Çekirdekleri Çıkarılmış Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmiş Parmesan Peyniri veya Eski Kaşar
Zeytinyağı , Tuz , Karabiber 

12 Ağustos 2011

Ev Mantısı

Malzemeler  HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
100 gr (1 orta boy) soğan (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 1/2 çorba kaşığı su
HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 iri yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 - 2/5 su bardağı su
1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı 

Adana Makarna

Malzemeler  1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

11 Ağustos 2011

Kavunlu Jöle

Malzemeler  1 Adet Orta Boy Kavun
1 Paket Meyve Jölesi
2 Adet Nektar
2 Adet Orta Boy Armut
3/4 Sy Bardağı Vişne
4-5 Adet Mürdüm Eriği

Aşure

Malzemeler  2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 - 15 su bardağı Su

Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri

10 Ağustos 2011

Sebzeli Karnabahar

Malzemeler  1 Adet Karnabahar
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
100 gr Kıyma
2 Adet Patates
2 Adet Havuç
2 Çorba Kaşığı Bezelye
Tuz

Höşmerim

Malzemeler  75 Margarin
500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı)

9 Ağustos 2011

Pirinçli Ispanak Yemeği

Malzemeler  1 Kg Ispanak
1 Adet Kuru Soğan
Biraz Sıvı Yağ
1 Kahve Fincanı Pirinç

Zerde

Malzemeler  4 su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 tutam safran
1 çaybardağı haşlanmış pirinç
1 buçuk çorba kaşığı nişasta
50 gram şamfıstığı
50 gram kuşüzümü

8 Ağustos 2011

Sebzeli Dana Haşlama

Malzemeler  Yarım kg Kemikli Dana Eti
3 Kereviz
3 Patates
3 Havuç
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Pırasa
Arpacık Soğanı
Defne Yaprağı
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Füme Jambon
Tuz
Tane Karabiber

Mercimek Köftesi

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 adet sivri biber
  • 10 adet taze soğan
  • Tuz

7 Ağustos 2011

Sebze Tava

Malzemeler  1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
1 Adet Kabak
1 Demet Maydanoz
Mercanköşk
Tarhur
Fesleğen
1-2 Çorba Kaşığı Mısı Unu
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
Tuz

Mercimek Çorbası


  • 2 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 Su bardağı su
  • 2 Adet soğan
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Tablet tavuk suyu kalıbı
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 Yemek kaşığı kuru nane

6 Ağustos 2011

Köfteli Brüksel Lahanası

Malzemeler  1/2 kg Brüksel Lahanası
300 gr Köftelik Kıyma
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Ufalanmış Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Yumurta
Karabiber, Tuz
Kızartma İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
SOS MALZEMESİ
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Çay Kaşığı Köri
1/2 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Karabiber, Tuz

5 Ağustos 2011

Kağıtta Yaz Türlüsü

Malzemeler  3 Havuç
2 Kabak
1/2 kg İç Bezelye
200 gr Taze Fasulye
2 Dolmalık Yeşil Biber
2 Dolmalık Kırmızı Biber
3 Taze Soğan
1 Kuru Soğan
10 Kiraz Domates
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Su
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber

Kabak Musakka

Malzemeler  4-5 Adet Kabak
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2-3 Çorba kaşığı Margarin (veya sıvıyağ)
2 Adet Domates
Maydanoz
Tuz
Dereotu

3 Ağustos 2011

Sodalı Yufka Böreği

Malzemeler  2 şişe soda
5 adet yufka
3 adet yumurta
200 gram margarin
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 kase kaşar peyniri rendesi (arzuya göre)

2 Ağustos 2011

Mantarlı Et Sote

Malzemeler  750 gr dana kuşbaşı
500 gr mantar
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 çay kaşığı Biber salçası
Tuz
Toz Karabiber
Toz Kırmızı biber
Kimyon
1,5-2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı
1 yemek kaşığı margarin

Peynirli Poğaça

Malzemeler  Üzerine Sürmek İçin : 1 Yumurta
Mayalı Hamur Malzemesi
4.5 Su Bardağı Un
5 Kahve fincanı Margarin
5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
2 Yumurta
2.5 Tatlı Kaşığı Tozşeker
3/4 Su Bardağı Ilık Su veya Süt
2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
1 Demet Maydanoz
1 Çırpılmış Yumurta

1 Ağustos 2011

Kuzu Pirzola

Malzemeler  8 Adet Pirzola
1/2 Çorba Kaşığı Un
4 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
12 Adet Ayva Dilimi
1/2 Çay Kaşığı Zencefil
1/2 Çay Kaşığı Kekik
10 Adet Tane Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tuz , Kekik
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Patatesli Börek

Malzemeler  4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Su
1 Kahve Fincanı Su
İçi İçin:
4 Adet Patates
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
Yumurta Sarısı(üzerine)