Bu Blogda Ara

2 Temmuz 2011

Enginar Dolması

Malzemeler:
50 gr ekmek kırıntısı
100 gr yeşil zeytin
 100 gr sıcak suda 2 saat bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm
 50 gr gebreotu
 1 diş sarımsak
 1 tutam maydanoz
 8 büyük kereviz
100 ml zeytin yağı
 Tuz ve biber

Hazırlanışı:
Öncelikle, zeytin, kuru üzüm, maydanoz, gebreotu ve ekmek kırıntılarını az bir miktar tuz ve biber ile karıştırıp harcı hazırlayınız.

Enginarların dışındaki kabuklarını soyup içlerini oyunuz. Enginarların içini az önce hazırladığımız karışım ile doldurunuz. Her bir enginarın üzerine bir adet yeşil zeytin yerleştiriniz ve bir tabağa alınız. Tabağın içine 1 bardak su koyup 150 C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Garnitür olarak gebreotu ve çekirdeksiz kuru üzüm kullanarak servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder