Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2011

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Taze fasulye malzemeleri

  • Yarım kilogram fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates (1 yemek kaşığı salça)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

 Zeytinyağlı taze fasulye tarifi
    Fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates konur. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. Not : Bütün zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılırlar. Eğer taze fasulye düdüklüde pişirilecekse işlem aynı yapılır. 1 su bardağı sıcak su eklenir, 15 dakika kaynatılır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder