Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2011

Tavuk Etli Bamya

Malzemeler:
yarım kilo taze bamya
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
3 orta boy adet biber
tuz karabiber pulbiber
yarım tavuk göğsü

Hazırlanışı:
Tencereye bir yemek kaşığı yağı koyarak ince doğranmış soğanı kavuralım. küçük küçük kestiğimiz tavuk etlerini soğanın yanına ekleyelim etler suyunu çektiğinde doğranmış biberi ve kabuğu soyulup kesilmiş olan domatesleri ekleyelim. Salçasını, pul biberini ve temizleyip yıkadığımız bamyaları tencereye ekleyelim. Bamyalar biraz kavrulunca yarım limon suyu ve yeterince kaynamış suyu ilave edelim. fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder