Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2011

Etli Lahana Dolması

Malzemeler:
Yarım kilo yağlı koyun kıyması
1 bütün lahana
2 adet domates (küp doğranmış)
5 adet soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
l çorba kaşığı tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
2 kahve fincanı pirinç
l kahve fincanı su
Tuz,karabiber
yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
yarım demet dereotu (ince kıyılmış)

Hazırlanışı:
Bütün bir lahanayı tuzlu suda haşlayıp göbeğini çıkarın. Daha sonra derin bir tavaya yağı koyup üzerine küp küp doğranmış soğanları koyup hafif kavurun,sonra salçayı ve domatesleride ekleyin.Ardından kıymayı,prinçleride koyup 5-10dk daha kavurun.Ocağın altını kapatıp;kıyılmış maydonoz ve dereotlarını,bahratlarını ilave edip karıştırın.Haşlanmış lahana yapraklarının içerisine bu harçtan koyup dilediğiniz şekilde sarın.Sardığınız lahanaları bir tencereye dizip,üzerine 1 bardak kadar su gezdirin ve üzerine bir tabak kapatın,orta ateşte yaklaşık 30 dk.pişirin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder