Bu Blogda Ara

25 Mayıs 2011

Mercimek Çorbası

Malzemeler:
1 su bardagi kirmizi mercimek
1 adet sogan
1 adet havuc (kucuk boy)
1 adet patates (kucuk boy)
8 su bardagi su
Tuz
Nane
Kırmızı biber
4-5 yemek kasigi tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Öncelikle mercimekleri ayıklayıp yıkıyoruz.Hazırlamış olduğumuz mercimekleri bir tencereye koyup üzerine yukarıda belirtilen miktarlarda suyumuzu,havucu,patatesi ve soğanı ilave ediyoruz.
Tenceremizi ocaga koyuyoruz. Corba kaynamaya basladiktan sonra altini biraz kisip yaklasik 45-50
dakika mercimeklerin tamami haslanana kadar pisiriyoruz. (Eger duduklu tencere kullaniyorsaniz kaynadiktan sonra 20 dakika corbanin pismesi icin yeterli olacaktir). Corbayi ocaktan aldiktan sonra karisimi blenderdan geciriyoruz. Ayrı bir tencerede 1çay bardağı sıvı yağ ile 1 kaşık unu kavuruyoruz ve blenderdan geçirmiş olduğumuz mercimeği bu tencereye döküp 2-3 dk tekrar blenderdan geçiriyoruz.En son uzerine yağ yakma islemi kaliyor. Kucuk bir tavaya yaklasik 4-5 yemek kasigi tereyağ koyuyoruz,yağ kavrulunca(pembe bir renk alacak)bir tutam nane ve bir tutam kırmızı biberi atıp ocağın altını kapatıyoruz.Çorbanın servisi esnasında az miktarda bu yağ sosundan kaselerin üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder