Malzemeler:
3 çorba k. yoğurt
3 çorba k. un
1 yumurta
1 su b. et suyu
4 diş sarısmak
1 çorba k. tereyağı
toz kırmzı biber
tuz
su
Hazırlanışı:
Terbiyesi için karıştırma kabına 3 çorba kaşığı yoğurt ilave edin.Üzerine 3 çorba kaşığı un.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Terbiyeyi karıştırın.Üzerine sıcak su ilave edin ılıtın.Tencerye 1 su bardağı et suyunu ilave edin.Tencereye sıcak su ilave edin.Suyu kaynatın.Terbiyeyi tencereye ilave edin ve süreklikarıştırarak kıvamı bağlayın.Un çorbasının üzeri için ise tavaya 1 çorba kşığı tereyağı ilave edin.Tereyağı eridikten sonra üzerine toz kırmızı biber ilave edip sos elde edin.Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine tereyağılı sosu ilave edip servis edin.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder