Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2011

Mengen Pilavı

Malzemeler:
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu(tavuk suyuda olabilir)
250 gr Mantar
4-5 adet taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:
Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın.Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.Dinlendirten sonra servis yapın.Afiyetolsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder