Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2011

Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 kahve fincanı su
1 tutamtuz
1 kahve fincanı file badem
4 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı:
Süt ve şekeri bir tencerede kaynatın. Nişasta, pirinç unu ve damla sakızını 1 kahve fincanı suyla ayrı bir kapta karıştırın. 3 kaşık kaynar süt ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı kaynayan süte azar azar ilave ederek karıştırın. Tuz serpip 10 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Antepfıstığı ve file bademle süsleyip soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder