Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2011

Yogurt Böregi

Malzemeler:
Hamuru için;
200 gr eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
1 kilo un
1 yumurta
1 paket yaş maya
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;
1 paket marğarin
4 yumurta
tuz
1 paket yoğurt 450gr

Üzeri için:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
susam

Hazırlanışı:
Hamurun hazırlanışı;
Margarini benmari usulü eritin.Bir çay bardağı süt koyun, hafif ılısın.Hamur yoğuracağınız kaba unu boşaltarak, tuzunu atın ve 1 adet yumurtayı kırın.Bir paket mayayı bir bardak ılık suda eritin, mayayıda katın. göz kararı yogurt koyun.Margarinli sütlü karışımıda ilave edin.İyice yoğurun. Hamurun ekşimesini ve kabarmasını bekleyin.

İç harcın hazırlanışı;
İçi için gerekli malzemelerin hepsini güzelce telle çırp karıştırın.Hamur ekşiyince küçük küçük beze alın. Tepsiye bezeleri hazırlayın. Bezelerden bir adet alın.Tatlı tabağı büyüklüğünde oklava ile açın,üzerine kaşıkla iç harctan sürün. Daha sonra iki kenarını katlayarak üst üstte getiririn,birazcık daha o katlanan yerin üzerine sostan sürün.. İki tarafıda üst üste yine getirip kapatın. Kenarlarını güzelce hafiften bastırın.Kare şekline getirin.Daha sonra üzeri için yumurta sarılı karışım varya onu güzelce fırçayla sürün.Önceden ısıtılmış fırına sürün.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder