Bu Blogda Ara

29 Mayıs 2011

Karakız Pastası

Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1/2 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Sosu için:
1 paket çikolata sosu
100 gr. bitter çikolata(rendelenmiş)

Hazırlanışı:
Kalıbı margarinle yağlayıp, derin bir kasede bütün malzemeye iyice karıştırıp kalıba yayın. 170 derecede yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra fırından çıkarın.Diğer tarafta 2,5 su bardağı suyla 1 su bardağı şekeri eritip bir taşım kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilık şerbeti soğuyan keke dökün.Üzerine diğer tarafta hazırlamış olduğunuz çikolata sosunu dökün ve rendelenmiş çikolatayı serpiştirin.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder