Bu Blogda Ara

20 Mayıs 2011

Beyaz Pilav

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tere yağ(isteğe göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Su,tuz

Hazırlanışı:
Pirinci berrak suyu gelene kadar güzelce yıkayıp 1 tatlı kaşığı tuz atılmış ılık suda yarım saat kadar bekletin.Bekleme süresi asla 1 saati geçmemeli iyi bir pilav için.Bekleyen pirinci süzüp tekrar sudan geçirip yine süzelim.Kalın tabanlı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyelim.Her pilava mutlaka yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin.Pilavınız daha parlak olacaktır.Pirinci de ekleyip kavuralım.Pirincin kavrulduğunu anlamak için kaşıkla pirinç alıp tencerenin iç kenarına atalım.
3 su bardağı sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.Kağıt havlu koyup Kapakla encere arasına 10-15dk demlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder