Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2011

Tavuk Güveç

Malzemeler:
3 adet havuç
2 adet kereviz sapı
½ demet maydonoz
1 adet soğan
4 adet patates
4 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı bezelye
1 adet tavuk göğsü(derisiz)
2 yemek k. tereyağ
2 çorba k. un

Hazırlanışı:
Havuçları dilimleyin ve bir kaba alın.Kereviz sapı,soğanı ve maydonozu da ince ince kıyın.Bu arada patatesleri küp şeklinde kesin. Büyük bir kaba tavuk suyunu koyup kıymış olduğunuz sebzeleri, havuç, kereviz ve patatesi 3 dak. Haşlayın, bezelyeyi de ekleyip 3 dak. daha pişirin.Süzüp bir kaba alın, suyu saklayın.Haşlanmış bütün veya kemiksiz tavuk etini didikleyip bu sebzelerin içine koyun.Küçük bir kapta tereyağı eritip kıydığınız soğanı 3 dak. kavurun.Üzerine un serpip karıştırın.2,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip sos kıvamında koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın.Tuz biber ekleyip Billy el blendrıyla karışımı pürüzsüzleştirin.Sosu sebzeli tavukların üzerine döküp kıyılmış maydonozu ilave edip yavaşça karıştırın.Güveç kaplarına koyun 220derece de 20 dak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder