Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2011

Tereyaglı Pirinç Pilavı

Malzemeler:
2 bardak pirinç
3 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık arpa şehriye
yarım adet limon suyu
1/2 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:
Pirinçleri yarım adet limon sıkılmış suda 30 dakika bekletin.Bir tencereye sıvıyağı koyup,arpa şehriyeleri pembeleşene kadar kavurun.Suda bekletilmiş pirinçleri top top olana kadar
kavurun.Tereyağını ekleyin ve üzerine 3 bardak su dökün,tuzunuda ekleyin.Kaynayana kadar yüksek ateşte,kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın.
Üzerine kağıt havlu koayarak tencerenin kapağını kapatın ve dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder