Bu Blogda Ara

23 Mayıs 2011

Beşamelli Börek

Malzemeler:
1 adet yufka
125 gram salam ya da jambon
125 gram dil peyniri
1 adet yumurta ve istediğiniz kadar galeta unu
Beşamel Sos İçin:
60 gram margarin
60 gram un

Hazırlanışı:
Yufkayı düzgün bir yere yayın. Beşamel sosu hazırlamak için un ve yağı hafif kavurun. Sütü devamlı karıştırarak azar azar ilave edin. Hazırladığınız beşamel sosu, yufkanın yarısına, spatulayla ekmeğe sürer gibi sıcakken sürün. Yufkanın diğer yarısını beşamel soslu yufkanın üzerine gelecek şekilde kapayın. Beşamel soslu yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Salam veya jambon ve dil peynirini küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin. Bu malzemeyi yufka dilimlerinin içine koyup, kalınca bir sigara böreği sarar gibi sarın. Beşamelli börekleri, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın ve bol yağda kızartıp servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder