Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2011

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeler:
750 gr tavuk eti (göğüs)
750 gr havuç
750 gr patates
750 gr bezelye

beşamel sos için malzeme :
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
karabiber-tuz
200 gr kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok.
Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
Beşamel Sosun Yapılışı :
Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin.
Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin.
Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın.
Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder