Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2011

Peynirli Börek

Malzemeler:
4 adet yufka
100gr tereyağı
1 adet yumurta
üzerine çörek otu

İç harcı için;
200 gr. peynir
yarım demet maydonoz

Hazırlanışı:
Tereyağını eritin. Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın. Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin. (bir kenarı yaklaşık 25-30cm)Bu kareyi dörde kesin. Dört küçük kareniz olsun. Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın. Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder