Bu Blogda Ara

23 Mayıs 2011

Ispanaklı Çarşaf Böregi

Malzemeler:
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
500 gram ıspanak (ayıklanıp yıkanmış yaprakları)
1 adet kuru soğan
150 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Un ,tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur , yarım saat hamur dinlendirilir.
Ispanakların yaprakları ayıklanıp yıkanır, küçük küçük doğranır, tuzla hafif ovulur, soğan küçük yemeklik doğranır,peynir ufalanır tuzu ve karabiberi eklenir, hepsi karıştırılır.Dinlenen hamur 4 eşit parçaya ayrılır her parça 30 santim çapında açılır sıvıyağ ile yağlanır , temiz bir sofra bezinin üzerinde 20 dakika bekler,daha sonra açacağımız sofra bezinin üzeine alınır kenarlarından çekerek incecik açılır, kalın kenarları kesilip çıkartılır karşılıklı iki ucuna ıspanaklı içten koyulur, önce sofra bezinin bir ucundan tutulup ortaya kadar sardırılır daha sonra diğer ucundan sofra bezi kaldırılıp sardırılır istenen şekilde kıvrılır, gül böreği gibi veya başka şekil verilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir, üzeri sıvıyağ ile yağlanıp 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder