Bu Blogda Ara

20 Temmuz 2011

Künefe

Malzemeler  200 gr Tel Kadayıf
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kaşığı Tereyağı


Yemeğin Tarifi   Tereyağından 1, 5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.

İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder