Bu Blogda Ara

3 Eylül 2011

Mantar Soslu Et

Malzemeler
300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber

  • Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.
  • Margarinin yarısını eritin.
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin.
  • Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
  • Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın.
  • Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin.
  • Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin.
  • Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
  • Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun.
  • Üzerlerine un serpin.
  • Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın.
  • Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın.
  • Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
  • Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin.
  • 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın.
  • Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder