Bu Blogda Ara

5 Eylül 2011

Yoğurtlu Et

Malzemeler
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kuşbaşı et
1 Adet yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber

  • 3 Çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, kızdırın.
  • Yarım kilo eti tavaya ilave edip, yağda kavurun.
  • Dilediğiniz miktarda karabiber ve tuz ekleyin.
  • Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın.
  • Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın.
  • Orta boy bir fırın kabına etleri yayın.
  • Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
  • Pişen yemeği fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder