2 Su bardağı nohut
Yarım kg kuşbaşı et
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, pulbiber
- Akşamdan ayıklayıp, yıkadığınız nohutları bol suda bekletin.
- Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın.
- İnce ince doğranmış veya rendelenmiş soğanları yağda kavurun.
- İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun.
- Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın.
- 2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
- Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin.
- Üzerine pulbiber serpip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder