Bu Blogda Ara

4 Eylül 2011

Nohut

Malzemeler
2 Su bardağı nohut
Yarım kg kuşbaşı et
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, pulbiber

  • Akşamdan ayıklayıp, yıkadığınız nohutları bol suda bekletin.
  • Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın.
  • İnce ince doğranmış veya rendelenmiş soğanları yağda kavurun.
  • İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun.
  • Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın.
  • 2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
  • Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin.
  • Üzerine pulbiber serpip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder