Bu Blogda Ara

1 Eylül 2011

Açma

Malzemeler
600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu

  • Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
  • Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
  • Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
  • Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
  • Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
  • Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
  • İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
  • Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder