600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu
- Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
- Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
- Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
- Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
- Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
- Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
- İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
- Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder