Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2011

Bulgurlu Köfte

Malzemeler
Yarım kg yağsız kıyma
2 Su bardağı ince bulgur
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı salça
3 Su bardağı su
Tuz

  • Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
  • Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
  • Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
  • Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
  • Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
  • Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
  • Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
  • Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
  • Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder