Yarım kg yağsız kıyma
2 Su bardağı ince bulgur
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3-4 Dal maydanoz
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı salça
3 Su bardağı su
Tuz
- Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
- Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
- Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
- Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
- Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
- Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
- Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
- Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
- Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder