Bu Blogda Ara

26 Ağustos 2011

Çerkez Tavuğu


  • 1 adet tavuk
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5 ince dilim ekmek (bayat)
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 8 diş sarmısak
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuzYıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder