- 1 adet tavuk
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 5 ince dilim ekmek (bayat)
- 3 su bardağı ceviz içi
- 8 diş sarmısak
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuzYıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
Bu Blogda Ara
26 Ağustos 2011
Çerkez Tavuğu
Etiketler:
çerkez tavuğu,
çerkez tavuğu nasıl yapılır,
çerkez tavuğu tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder