- 1 Kg. -Patates
- 2 Adet -Yumurta Sarısı
- 2 Yemek kaşığı -Krema
- 1 Su bardağı -Haşlanıp didiklenmiş tavuk
- 1 Adet -Küçük bir Soğan
- 1 Çay bardağı -Kaşar peynir rendesiPatatesler haşlanır. Soğutulduktan sonra ezilir.Haşlanıp didiklenmiş tavuklar bıçakla iyice kıyılır. Soğanlar kıyılıp az tereyağında döndürülür ve soğutulur.Soğan, yumurta sarıları, rendelenmiş peynir, ve tavuk patatesin içerisine katılır. Tuz da eklenip yoğurulur.30 dakika kadar dolapta dinlendirilir.Elle şekil verilip, iyice ufalanmış ekmek içine bulanır ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağda kapak kapatılarak altı, üstü pişirilir.
Bu Blogda Ara
27 Ağustos 2011
Tavuklu Patates Köftesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder