Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2011

Hindistan Cevizli Şekerpare


  • 250 gram oda ısısında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Fındık,badem,fıstık…
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
    Hazırlanışı 
    İlk önce şerbet için şeker ve suyu kaynatın indirmeye yakın limon suyunu katıp 5 dakika kadar kaynatın ve ılımaya bırakın. Bir kaba yumuşak margarini, pudra şekerini, irmiği, hindistan cevizini, yumurtayı,vanilyayı ve kabartma tozunu alın, üstüne azar azar un ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Kurabiye şekli verin eğer şekil alıyorsa olmuş demektir. 10 dakika dinlendirin.Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık badem veya antep fıstığı koyun.185 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin. Kızaran şekerpareleri 3 dakika kadar bekletin ilk ısıları çıksın. Şekerpareler sıcak şerbet ılıkken üstlerine dökün. Üstüne bir tepsi kapatın servis yapana kadar bekletin ki şerbeti tam olarak çeksin..Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder