- 5 adet kabak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 orta boy soğan
- 1 adet biber
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- 1 adet limon (Tercihe göre yarım limonun suyu da olabilir)Hazırlanışı Kabakları ortadan ikiye ayırıp oyun. Bu arada yarım su bardağı zeytinyağında fıstığı hafifçe kavurup, ince ince kıydığınız soğanları ve biberi ekleyin. Kısık ateşte hafif kavurduktan sonra ayıklayıp yıkadığınız pirinci de katıp kavurun. Rendelenmiş domates, salça, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip yarım su bardağı suyu da koyup karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Piştikten sonra 1 limon suyunu harca ilave edip karıştırın. Harcınızı oyulmuş kabaklara sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizdikten sonra, dolmaların yarısını geçecek şekilde su katıp, kaynadıktan sonra kısık ateşte 50-60 dakika pişirin.
Bu Blogda Ara
19 Ağustos 2011
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder