Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2011

Bezelyeli Pilav ve Tavuk


  • 1 büyük tavuk, 8 servis parçasına bölünmüş
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, dilimlenmiş
  • 4 sarımsak, dilimlenmiş
  • 2 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 bardak Amerikan pirinci
  • Yarım bardak elma ya da üzüm sirkesi
  • 2 bardağa yakın tavuk suyu
  • 3/4 çay kaşığı safran (1 çay kaşığından az)
  • 1 bardak dondurulmuş bezelye (çözülmemiş)
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı biber
  • 2 defneyaprağı
  • 1 tutam naneTavukları yıkayıp kurulayın, tuz ve biberle çeşnilendirin. 3 cm derinliğinde bir tavada yağı kızdırın ve 12 dakika boyunca tavukları kızgın yağda çevirin. Maşa yardımıyla tavukları bir tabağa alın.
    2 çorba kaşığı yağı tavaya koyun ve soğanı, üzüm sirkesini ve tuzu ekleyin. Orta ateşte 7 dakika kadar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsak, kırmızıbiber ve pirinci ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin. İçine tavuk suyunu, safranı ve defneyaprağını atın. Tavuğu pirincin içine yerleştirin.
    Üzeri kapalı olarak yaklaşık 15 dakika pirinç yumuşayıncaya kadar ve suyun çoğu çekilinceye kadar pişirin. Ateşten alın ve bezelyeleri, zeytinleri, tuzu ve biberi ekleyin. Tavanın ağzını kapatın ve 10 dakika bekletin. Defneyaprağını çıkarın. Taze kıyılmış maydanozla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder