Bu Blogda Ara

16 Ağustos 2011

Fırında Makarna

Malzemeler  500 gr çubuk makarna
Yarım litre süt
2 çorba kaşığı margarin
4 adet Yumurta
200 gr. Kaşar Peynir
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi  
Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz.
Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.
Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.
Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız. Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.
En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.
Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız. (isteğe bağlı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder