Bu Blogda Ara

23 Ağustos 2011

Tavuklu Türlü Yemeği


  • Yarım kilo kadar taze fasulye
  • 2 Adet tavuk göğüs bonfile gibi
  • 4 Yemek kaşığı margarin  yağı
  • 100 gr mantar
  • 2 Adet sivri biber
  • 2 Adet taze soğan
  • 2 Yemek kaşığı soya sosu
  • 1 Yemek kaşığı süzme bal
  • Biraz Tuz
  • Çok Az karabiber
    • Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayın ve suyunu süzüp, Birkaç  parçaya kesin.
    • Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım.
    • Biberleri temizleyip, iri doğrayın.
    • Mantarları yıkayıp 3-4 parçaya bölün.
    • Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde keselim.
    • Soya sosunu ilave edip, yüksek ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak sote edin.
    • Margarini tencerede eritip taze soğan, sivribiber, mantar ve taze fasulyeler biraz diri kalacak şekilde pişirin.
    • Tavuk eti, tuz, karabiber ve balı ilave edip 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
    • Yemeğimiz Sıcak Olarak Servis Edebiliriz Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder