Bu Blogda Ara

2 Eylül 2011

Özel Soslu Balık

Malzemeler
400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Diş sarımsak
2 Dal maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için birkaç limon dilimi
Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
Tuz

  • Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
  • Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
  • Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
  • Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
  • Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
  • Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
  • Çevirerek iki tarafını kızartın.
  • Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
  • Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder