Bu Blogda Ara

2 Eylül 2011

Zeytinyağlı İmam Bayıldı

Malzemeler
6 Adet orta boy patlıcan
8 Adet orta boy kuru soğan
3 Adet orta boy domates
6 adet sivri biber
1 Su bardağı sıvı yağ
8-10 diş sarmısak
1 Demet maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Yeterince tuz ve toz şaker
NOT: Patlıcanları közleyerek de yapabilirsiniz.
Arzuya göre kıymada koyabilirsiniz.

  • Patlıcanları alaca soyduktan sonra uzunlamasına yarıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim.
  • Piyazlık kıydığımız soğanları tencerede 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım.
  • Sarımsakları ince ince kıyıp kavurduğumuz soğana ilave edelim.
  • Kuru soğanlar yumuşayınca kabuğunu soyup ufak ufak doğradığımız domatesleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Domatesler eriyince 1-2 bardak su ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip hepsinin iyice pişmesini sağlayalım.
  • Soğanlar pişince delikli bir süzgece koyup suyunu süzelim.
  • Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra bol kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım.
  • Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde dizelim.
  • Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açalım, içine bir fiske tuz, bir fiske toz şeker serptikten sonra suyunu süzdüğümüz soğanları patlıcanların içine dolduralım.
  • Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip üstüne 1/2 dilim domates ve 1 adet sivri biber koyalım.
  • Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üstüne dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler renk alıncaya kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra servis yaplalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder