Malzemeler:
1 kg.kabak
1 çorba kaşığı salça
100 gr. kıyma
3 adet domates,kabuğu soyulup küçük doğranmış
3 adet taze soğan
2 adet kuru soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
1 çay bardağı pirinç,suda bekletilmiş
1 fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
2 adet domates,kabuğu soyulmuş dilimlenmiş
Hazırlanışı:
Öncelikle tüm yeşillikleri;taze soğan,dereotu,maydonoz) bir kaseye koyun.Sırası ile pirinç,kıyma,salça,zeytinyağ,tuz,karabiber ve kuru soğanları ekelyerek
iyice karıştırın.En son domatesleri ilave edin.Kabakların dış kabuğunu kazıyarak ve içlerini oyarak ,hazırladığınız iç harç ile doldurun.Kabakları tencereye dizerek 1 su bardağı su ekleyin.
Kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat pişirin.Piştikten sonra bir fırın kabına alarak,önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika daha pişirerek
servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder