Malzemeler:
10 adet küçük boy patates
3 kaşık zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
Köfte için;
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 dilim bayat ekmek içi
Üzeri için;
6 adet çeri domates,ikiye bölünmüş
Sos için;
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1 bardak su
1 tatlı kaşığı kekik
1 kaşık zeytinyağ
Hazırlanışı:
Öncelikle köfte için;kıymayı,ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içini,kekiği,ince kıyılmış soğanı,tuzu ve kabartma tozunu derin bir kaseye koyarak yoğurun.Yoğurduğunuz bu kıymadan dilediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
Patatesleri elma dilimi doğrayarak bir fırın kabına dizin.Üzerine zeytinyağ ve tuz dökerek karıştırın VE patatesler pembeleşene kadar fırında pişirin.
Ayrı bir kasede su ile domates salçasını ezin,tuz ve kekiğide ekleyerek pişen patateslerin üzerine dökün.Önceden hazırladığınız köfteleride dizin ve tekrar fırına sürün.Köfteler kızarmaya başlayınca domatesleride koyarak 10 dakika daha pişirip,sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder