Bu Blogda Ara

2 Haziran 2011

Kaşarlı Biftek Sarma

Malzemeler:
4 parça ince dövülmüş biftek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Sos için:
5 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı:
İlk önce sosu hazırlamakla başlayalım.Domateslerin kabuklarını soyarak,halka halka doğrayın. Üzerine kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip, pişirin. Domatesin dış kısımları yumuşayınca, tavadan çıkartıp çatalla ezerek, sos kıvamına getirin. Diğer tarafta biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaşar peyniri, sarmısak ve maydanozu karıştırın, bifteklerin içine koyup, rulo şeklinde sarın.Bifteklerin açılmaması için kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya üç çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Biftekleri ve biberleri tavada kızartın. Üzerine domates sosu ve sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder