Bu Blogda Ara

6 Haziran 2011

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
500 gr. Kıyma
1 iri soğan (ince kıyılmış )
1 çay bardağı pirinç ( haşlanmış )
3 yumurta
½ su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavurup ılıtın. Haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kalan çiğ kıymayı da ekleyip 1 yumurta kırarak iyice yoğurun.Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yassı yada yuvarlak köfteler yapıp iyice çırpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonrauna bulayarak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp servis tabağına dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder